11/9/08

Συμμετοχή μαθητών σε ποδοσφαιρικό αγώνα στα κατεχόμενα

Με αφορμή τη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών των ακαδημιών της ομάδας ΑΕΛ σε ποδοσφαιρικό αγώνα στα κατεχόμενα, η ΝΕΔΗΚ επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

· Οι όποιες δραστηριότητες δικοινοτικού χαρακτήρα πρέπει να προετοιμάζονται και να υλοποιούνται με τρόπο που να μην δίνει υπόσταση στις κατοχικές αρχές.
· Ιδιαίτερα η επίδειξη ταξιδιωτικών ή άλλων εγγράφων από οργανωμένα σύνολα προς τις κατοχικές αρχές πρέπει να αποφεύγεται αφού η διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων δεν μπορεί να λειτουργήσει στη βάση της αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής.
· Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τέτοιου τύπου δραστηριότητες στις κατεχόμενες περιοχές ώστε να μην πρόκειται για περιουσίες ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας.
· Τέλος, η επίσημη πολιτεία οφείλει και πρέπει να τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε αυτές οι δραστηριότητες να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα και να μην περιθωριοποιούν τη διαδικασία της προσέγγισης των δύο κοινοτήτων. Η στήριξη που παρέχει η πολιτεία πρέπει να είναι προγραμματισμένη στην κατάλληλη βάση αφού θέτει κατ΄ουσίαν το πλαίσιο εντός του οποίου οργανωμένα σύνολα και ιδιώτες σχεδιάζουν τις δικές τους δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου