7/6/12

Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει την επίθεση της “Χρυσής Αυγής” σε υποψήφιους Βουλευτές


Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει την επίθεση και χειροδικία του Εκπρόσωπου Τύπου της “Χρυσής Αυγής” Ηλία Κασιδιάρη εναντίον των υποψήφιων Βουλευτών Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι επακόλουθο πολλών ανάλογων επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και πολλά χρόνια από τη “Χρυσή Αυγή” και τα παρακλάδια της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με διαφορετικούς κατά καιρούς στόχους αλλά με το ίδιο ύφος και ήθος.

Οι τοποθετήσεις και οι πρακτικές των ακροδεξιών φασιστικών οργανώσεων συνίστανται στη βία, στον τραμπουκισμό και στην καλλιέργεια του φόβου. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους από το δημοκρατικό κόσμο είναι η άρνηση συμμόρφωσης στο φόβο που αυτοί οι κύκλοι θέλουν να καλλιεργήσουν. Η άνοδος της ακροδεξιάς και η έξαρση του τραμπουκισμού με τον οποίο εκφράζεται, αφορούν όλους όσους επιθυμούν να λειτουργεί σωστά το δημοκρατικό πολίτευμα, όσους διαθέτουν σεβασμό για την αντίθεση άποψη και όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στον πολιτικό διάλογο δεν έχει θέση η βία οποιασδήποτε μορφής.

Ωστόσο, ο πραγματικός κίνδυνος για τη δημοκρατία δεν είναι ούτε η “Χρυσή Αυγή”, ούτε τα παραρτήματά της, αλλά η κακή διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων από μερίδα του πολιτικού κόσμου, που δυστυχώς οδηγεί τους πολίτες στην απέλπιδα αναζήτηση εξωθεσμικών και αλλοπρόσαλλων επιλογών. Οι πολίτες οφείλουν να είναι αυστηροί και να τιμωρήσουν σκληρά όσους κρίνουν ότι πρέπει να τιμωρηθούν για την παρούσα κατάσταση της δημόσιας ζωής και της οικονομίας. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τιμωρείται η δημοκρατία μας. Όσες φορές επιδιώχθηκε κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τον τόπο μας και το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου