15/7/16

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο, η Nεολαία Δημοκρατικού Κόμματος καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στον Αττίλα  και προκάλεσε στον τόπο μας τη μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας του αφού σήμερα, 42 χρόνια  μετά, η συνεχιζόμενη προσφυγιά και κατοχή εξακολουθούν να υφίστανται.

Tην ίδια περίοδο υπήρξαν και αυτοί που μπροστά στην έσχατη προδοσία όρθωσαν το ανάστημα τους, για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της,  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Η ΝΕ.ΔΗ.Κ τιμά τους αγώνες των ηρωικών μαχητών της αντίστασης, των δημοκρατικών αντιστασιακών, οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Σήμερα, η δημοκρατική αντίσταση πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ενίσχυσης του δικού μας αγώνα για αποτύναξη του συνεχιζόμενου Τουρκικού ζυγού και απελευθέρωση της πατρίδας μας. 





42 χρόνια μετά τη αποφράδα εκείνη μέρα, συνεχίζουμε να καταδικάζουμε ξανά και ξανά τα υποκινούμενα και αδιαχώρητα φοβερά εγκλήματα του πραξικοπήματος, της προδοσίας και της 
αφροσύνης, που η Χούντα και οι εδώ παραφυάδες της, αποτόλμησαν εναντίον της Κύπρου και του νόμιμου προέδρου της Εθνάρχη Μακαρίου Γ’. Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τη βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε, με την αρπαγή και κατοχή της μισής μας πατρίδας.

Δύο εγκλήματα, που συνδέονταν μεταξύ τους σε σχέση αντίθεσης, συμπλήρωσης και συνέχειας. Δύο εγκλήματα που δεν ξεχνιούνται, όσα χρόνια και αν περάσουν. 42 χρόνια από τότε, ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζει να βιώνει τις άθλιες συνέπειες του πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η απόδοση τιμής στους Αντιστασιακούς αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα και τα ιδεώδη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που γέννησε ο Ελληνισμός.

Γραφείο Τύπου & Διαφώτισης 

ΝΕ.ΔΗ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου