27/2/09

Στοχευμένα Μέτρα Ενίσχυσης της Φοιτητικής Πρόνοιας

Η ΝΕΔΗΚ χαιρετίζει τα Στοχευμένα Μέτρα Ενίσχυσης της Φοιτητικής Πρόνοιας που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Το περιεχόμενο των Μέτρων καταδεικνύει την υψηλή προτεραιότητα που θέτει η Κυβέρνηση στον τομέα ενίσχυσης της κοινωνικοοικονομικής υποστήριξης των νέων που επενδύουν στους εαυτούς τους μέσα από τις ακαδημαϊκές σπουδές τους. Η διαμόρφωση και η εισαγωγή κοινωνικά ευαίσθητων πολιτικών που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των νέων είναι ένα καθήκον στο οποίο ο Υπουργός Παιδείας ανταποκρίνεται θετικά.

Η ΝΕΔΗΚ εργάστηκε διαχρονικά για την προώθηση των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος για τα οποία η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η φοιτητική παράταξη του ΔΗΚΟ ήταν ανέκαθεν παρούσα και πρωτοστατούσα στα πεδία της διεκδίκησης.

Η ΝΕΔΗΚ, ως υπεύθυνη Οργάνωση Νεολαίας, δηλώνει την υποστήριξή της προς το Κυβερνητικό έργο στον τομέα της φοιτητικής πρόνοιας και αναμένει να παρακολουθήσει την υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τα Στοχευμένα Μέτρα Ενίσχυσης της Φοιτητικής Πρόνοιας αποτελούν ένα καλό βήμα προς τα εμπρός, παραμένουν όμως πολλά που πρέπει να γίνουν για την πλήρη ικανοποίηση των στόχων του φοιτητικού κινήματος και για την οικοδόμηση ουσιαστικής φοιτητικής μέριμνας.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/3/09, 3:12 μ.μ.

    ta metra tis kyvernisis gia tus foitites ine arketa, kai me tin teleutea anakoinwsi tou ypourgiou alla kai sto parelthon osa metra exaggile i Kyvernisi gia tous foitites kani diaxwrismo ton foititwn se ekeinus pu spudazun Kypro apo tous foitites tou exwterikou kai siggekrimena twn foititwn pou spoudazun stin Agglia. pote den dwthike kati siggekrimenw kai xehoristo gia tous foitites ptyxiou pu fitun sto Hnwmeno Baseilio, pou na simiothi pws oi foitites edw xriazonte ta diplasia xrimata kai se diamoni alla kai se kathimerines anagges apo tus foitetes tis kiprou kai tis Elladas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή