24/2/09

Αύξηση των ποσοστών της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στο 18,85% στις φοιτητικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2009, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου, με εκλογικά κέντρα στις πόλεις του Λονδίνου και του Leeds, όπου ψήφισαν συνολικά πέραν των 2800 φοιτητών. Μέσα από αυτές τις εκλογές, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΗΒ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΔΗΚΟ, αύξησε τη δύναμή της συγκεντρώνοντας το ποσοστό του 18,85% και λαμβάνοντας 2 έδρες στο ΔΣ της ΕΦΕΚ ΗΒ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 33,78%
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 32,69%
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: 18,85%
ΜΕΤΩΠΟ: 11,71%
ΑΓΩΝΑΣ: 2,97%

Η μεγάλη επιτυχία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στις πρώτες φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιούνται κατά τη φετινή χρονιά, σηματοδοτεί τη νέα ανοδική πορεία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος που εκφράζοντας με συνέπεια την πολιτική του ΔΗΚΟ καταξιώνεται καθημερινά στη συνείδηση της νεολαίας της Κύπρου.

Τα στελέχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΗΒ και όλα τα στελέχη του φοιτητικού τμήματος της ΝΕΔΗΚ αντιπαρατίθενται διαχρονικά με το διπολισμό, με τις κατεστημένες πολιτικές αντιλήψεις και με το συντηρητισμό διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων. Για την επιτυχή παρουσία έναντι των δυνάμεων της συντήρησης, τα στελέχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ λειτουργούν με συνέπεια στη βάση της κεντρώας πολιτικής κουλτούρας, με κοινωνικά ευαίσθητες πολιτικές προτάσεις και με προμετωπίδα την επιδίωξη λύσης του Κυπριακού βασισμένης στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Mε αφετηρία την ΕΦΕΚ ΗΒ, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα μεταφέρει το πολιτικό της στίγμα σε όλα τα σπουδαστικά κέντρα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου