24/4/09

24 Απριλίου 2004 - Πέντε χρόνια μετά: Ο αγώνας συνεχίζεται...

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την απόφαση του κυπριακού ελληνισμού για απόρριψη ενός σχεδίου λύσης του κυπριακού προβλήματος που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και στις επιδιώξεις για ένα εθνικό μέλλον δημοκρατίας και ασφάλειας. Στις 24 Απριλίου του 2004, ο κυπριακός ελληνισμός άσκησε κυριαρχικά το δικαίωμα της εθνικής επιλογής και απέρριψε την αβεβαιότητα, το ρίσκο και την ασάφεια. Αντιστάθηκε σε πολιτικές και διπλωματικές εκβιαστικές πιέσεις και αντιστάθηκε στην κινδυνολογία που εξυφάνθηκε σε ντόπια και ξένα κέντρα. Ήδη σήμερα, η συνέχιση των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας και περί δήθεν εδραίωσης της διχοτόμησης που επικρέμονταν τότε ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον κυπριακό ελληνισμό.

Το 2004 απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν γιατί αποφασίσαμε ότι δικαιούμαστε μία λύση καλύτερη από αυτήν που το συγκεκριμένο σχέδιο προέβλεπε. Το 2004 δεν επιλέξαμε το σημερινό απαράδεκτο status quo και δεν επιλέξαμε τη διχοτόμηση ως αποδεκτή εναλλακτική λύση, αφού εξάλλου αυτή είναι η επιλογή της Άγκυρας και της εκάστοτε κατοχικής ηγεσίας. Το 2004 ψηφίσαμε υπέρ μίας καλύτερης λύσης, που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπριών, που να αποκαθιστά πλήρως τους πληγέντες της εισβολής και της κατοχής, και που να προσφέρει ένα περιβάλλον δικαίου για τους πολίτες που θα κληθούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν μετά από τη συνομολόγηση της όποιας λύσης.

Ως Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα, ως η πολιτική συνιστώσα που εκφράζει διαχρονικά τη διάθεση του λαού μας για διεκδίκηση των δικαίων του, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα το 2004. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια επειδή ο εκφραστής της αντίστασης του κυπριακού λαού ήταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Η ΝΕΔΗΚ, ανταποκρινόμενη στον ιστορικό του ρόλο του Δημοκρατικού Κόμματος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων του κυπριακού ελληνισμού, πιστή στις αρχές του και στις παρακαταθήκες των ηγετών του ιστορικού ενδιάμεσου χώρου και υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ.

Η ευθύνη και το καθήκον μας είναι η συνέχιση της διεκδίκησης για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας και του λαού μας. Επιδιώκουμε λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα επανενώνει το έδαφος, το λαό, την οικονομία, τους θεσμούς και θα αποκαθιστά και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού. Μια λύση που θα αποκλείει ξένες επεμβάσεις και θα παρέχει ασφάλεια στο κράτος και το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου