1/4/10

Η ΝΕΔΗΣΥ ποιείται την νήσσαν


Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει τη δυσαρέσκειά της επειδή δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος διάλογος με τους φορείς της νεολαίας για τα θέματα που επηρεάζουν τους νέους και περιλαμβάνονται στο πακέτο των οικονομικών μέτρων που διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Αν και η επισήμανση της ΝΕΔΗΣΥ είναι ορθή, διαπιστώνουμε με κατάπληξη ότι η Νεολαία του ΔΗΣΥ δεν εκφράζει καμία απολύτως διαφωνία με την ουσία των αντινεανικών και αντιλαϊκών μέτρων που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναμένουμε ότι η ΝΕΔΗΣΥ θα τολμήσει να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με τις αντινεανικές, αντιλαϊκές, αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις που περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες εξάλλου αποτελούν προβεβλημένες θέσεις στελεχών του ΔΗΣΥ και ιδιαίτερα του Αναπληρωτή Προέδρου, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποστηρίζει δημόσια τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής για τους νεοεισερχόμενους στη δημόσια υπηρεσία και την αλλαγή του συστήματος εισφορών τους στο ταμείο συντάξεων. Δηλαδή υποστηρίζει τη μείωση των μισθών των νέων που εισέρχονται στη δημόσια υπηρεσία και την αύξηση των εισφορών τους στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων. Για τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ οι νέοι πρέπει να αμείβονται λιγότερο και να πληρώνουν περισσότερα απ’ ότι οι μεγαλύτεροι. Στην πράξη, η μείωση των κλιμάκων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία θα επηρεάσει ανάλογα τις αντίστοιχες απολαβές στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες επίσης θα μειωθούν. Με άλλα λόγια, ο κ. Νεοφύτου θέλει να περικόψει τις απολαβές των νέων και να διαμορφώσει φθηνότερο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό για την αγορά εργασίας, προς όφελος του ιδιώτη εργοδότη.

Πώς απαντά η ΝΕΔΗΣΥ στις τοποθετήσεις των στελεχών του ΔΗΣΥ και πώς αντιμετωπίζει τις πανομοιότυπες προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών; Θα τολμήσει η ΝΕΔΗΣΥ να αντιπαρατεθεί με τις αντινεανικές τοποθετήσεις απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, ή θα εξακολουθήσει να ποιείται την νήσσαν;

Τέλος, η ΝΕΔΗΚ επαναλαμβάνει τη θέση της σχετικά με τις προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες κρίνει ως απαράδεκτες αφού πλήττουν το κοινωνικό κράτος αποκόπτοντας κοινωνικές παροχές από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την εισαγωγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το κόστος της κρίσης να το πληρώσει ο απλός πολίτης, ο απλός εργαζόμενος, ο νέος και ο φοιτητής.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/4/10, 1:49 μ.μ.

    poli kalo valte kai alla keimena oso afora tis perikopes an tha ginoun apo to epidoma teknou kai tis foititikes xorigies!!! tha prepei na ta leme pros ta ekso omos kai ayta oxi mono pros esoteriki katanalosi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή