24/3/10

Απαράδεκτες και εκτός τάξης οι υβριστικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Αρχιεπίσκοπο


Η ΝΕΔΗΚ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου ο οποίος επιτέθηκε ανοίκεια και υβριστικά προς την Εκκλησία της Κύπρου.

Ο κ. Στεφάνου, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλει να εκφράζεται σεβόμενος το σύνολο του κυπριακού λαού, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν προσεγγίζει την Εκκλησία με την ίδια απαξίωση που την προσεγγίζει ο ίδιος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν μπορεί και δεν δικαιούται να κατηγορεί τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και για φοροδιαφυγή ή να του προσάπτει ότι «ζει στη χλιδή με τα λεφτά της Εκκλησίας και των πιστών» και ότι «κτίζει Εκκλησίες των οκτώ, των δέκα και των 20 εκατομμυρίων», αφού τέτοιου είδους αφοριστικές τοποθετήσεις είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες.

Η ΝΕΔΗΚ θεωρεί ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος βρίσκεται εκτός τάξης και πρέπει να συνειδητοποιήσει ποιο είναι το καθήκον που του έχει ανατεθεί από την πολιτεία. Ο ρόλος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν είναι να υβρίζει, αλλά να εκφράζει πολιτισμένα τις θέσεις και τις απόψεις της Κυβέρνησης που δεν μπορούν να αφορούν την καθύβριση της Εκκλησίας.

Ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που πραγματικά ενοχλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο είναι οι διεκδικητικές τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου στο εθνικό θέμα, οι πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου για τα θέματα της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ακηδεμόνευτη δημόσια παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Αναμένουμε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν πρόκειται να επαναλάβει τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις και ότι θα ανασκευάσει τις συγκεκριμένες προβληματικές δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου