18/3/10

Ανακοίνωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για τα οικονομικά μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών


Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της με τις προτάσεις για τα οικονομικά μέτρα που διαμορφώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι απαράδεκτες αφού πλήττουν το κοινωνικό κράτος αποκόπτοντας κοινωνικές παροχές από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την εισαγωγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το κόστος της κρίσης να το πληρώσει ο απλός πολίτης, ο απλός εργαζόμενος, ο νέος και ο φοιτητής.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις για μείωση της φοιτητικής χορηγίας, για αποκοπή της φοιτητικής χορηγίας από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες, και για εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων που θα αποκόψουν πλήρως τη φοιτητική χορηγία για ορισμένους φοιτητές, είναι απολύτως απαράδεκτες.

Ακόμη, η πρόταση για περικοπή στην παροχή του επιδόματος τέκνου, το οποίο ουσιαστικά αποκόπτεται από τους φοιτητές και τους εθνοφρουρούς σε συνδυασμό με την πρόταση για μείωση του μισθού των εθνοφρουρών δεν συνάδει με την κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να χαρακτηρίζει μια προοδευτική Κυβέρνηση.

Επιπλέον, οι προτάσεις που πλήττουν τους νέους εργαζόμενους μέσα από τη μείωση των μισθών τους κατά 10% και την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης είναι απολύτως αντινεανικές, αφού θα επηρεάσουν το σύνολο των νέων εργαζομένων.

Αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα διαψεύσει επίσημα αυτά τα στοιχεία και θα δεσμευτεί δημόσια ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θίξει κανένα κεκτημένο δικαίωμα των φοιτητών. Αναμένουμε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαλέσει τον Υπουργό Οικονομικών σε τάξη και θα διαχωρίσει ξεκάθαρα τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου