17/3/10

Γραπτή Δήλωση του Προέδρου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) για τα οικονομικά μέτρα που προτείνει το Υπουργείο Οικονομικών


Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία που παρουσιάζονται ως προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τα οικονομικά μέτρα στα οποία προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα μέτρα είναι απολύτως απαράδεκτα, αφού πλήττουν τους νέους και ιδιαίτερα τους φοιτητές.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις για μείωση της φοιτητικής χορηγίας, για αποκοπή της φοιτητικής χορηγίας από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες, και για εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων που θα αποκόψουν πλήρως τη φοιτητική χορηγία για ορισμένους φοιτητές είναι απολύτως απαράδεκτες.

Επιπλέον, οι προτάσεις που πλήττουν τους νέους εργαζόμενους μέσα από τη μείωση των μισθών τους κατά 10% και την επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης είναι απολύτως αντινεανικές.

Ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων τονίζω ότι τέτοιες αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές θα βρουν εμπόδιο τους φοιτητές οι οποίοι θα αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά.

Αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα διαψεύσει επίσημα αυτά τα στοιχεία και θα δεσμευτεί δημόσια ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θίξει κανένα κεκτημένο δικαίωμα των φοιτητών.

Κυριάκος Τσιουπανής, Πρόεδρος ΠΟΦΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου