20/7/12

Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει τη συνέχιση της παράνομης τουρκικής εισβολής


Τριάντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Με αφορμή τη τραγική αυτή επέτειο, η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη εισβολή του αττίλα και την εδώ και τριάντα οκτώ χρόνια παράνομη κατοχή της μισής πατρίδας μας. 


Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες μας, στους πεσόντες, στους αγνοούμενους, στους εγκλωβισμένους, στους πρόσφυγες. Οι πληγές που τόσο βίαια άνοιξαν τον Ιούλιο του 1974 με την τουρκική εισβολή δυστυχώς παραμένουν ανοικτές.


Για τη ΝΕΔΗΚ το Κυπριακό πρόβλημα ήταν και παραμένει θέμα εισβολής και κατοχής. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε σήμερα, για ακόμα μια φορά, κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, για να ασκήσουν επιτέλους τις απαιτούμενες πιέσεις στην Τουρκία με αδιαπραγμάτευτο στόχο την απόσυρση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων και την αποκατάσταση των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 


Αυτές  είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για επανατοποθέτηση του Κυπριακού προβλήματος στη σωστή του βάση και ανάδειξη του ως διεθνούς προβλήματος.


Καλούμε τον Κυπριακό λαό σε διαρκή εγρήγορση και διεκδικητική συμπόρευση προκειμένου να παραμείνει προσηλωμένος στον αντικατοχικό αγώνα της εθνικής μας επιβίωσης, με μοναδική επιδίωξη την απελευθέρωση της πατρίδας μας στα πλαίσια μιας δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου