25/10/12

Διαφθορά και Διαπλοκή: ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΣ


Με αφορμή τις δημόσιες αναφορές για προνομιακή μεταχείριση των δανειακών υποχρεώσεων που συνδέονται με πολιτικό κόμμα και πολιτικά πρόσωπα, η ΝΕΔΗΚ σημειώνει τα ακόλουθα:

Η διαφθορά και η διαπλοκή δεν έχουν ιδεολογική απόχρωση και βλάπτουν σοβαρά το πολιτικό σύστημα. Οι αμφιλεγόμενες οικονομικές διευκολύνσεις τραπεζών προς πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα, καθώς και οι ασύμβατες μεταξύ τους σχέσεις, συνεπάγονται σχέσεων εξάρτησης που αντανακλούν στη διαμόρφωση προβληματικών πολιτικών αποφάσεων.

Οι αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος που οδήγησαν  στην οικονομική κρίση έχουν πολύ βαθιά αίτια τα οποία αποκαλύπτονται σταδιακά. Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα αποσπασματικών μέτρων αλλά σοβαρών τομών που θα εξυγιάνουν τη λειτουργία των θεσμών.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να τεθούν όλα για όλους στο φως. Η οριζόντια κάθαρση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος είναι απαραίτητη και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκάλυψη οποιασδήποτε μορφής θα επιδεινώσει περαιτέρω τις τραυματισμένες σχέσεις της κοινωνίας με την πολιτική και θα ενισχύσει τον κίνδυνο της πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου