30/10/12

ΕΛΑΜ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΙΔΥΜΑ


Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΕΛΑΜ στη "Γιορτή Νεολαίας" της Χρυσής Αυγής (Αθήνα, Άλσος Γουδί, 20 Οκτ. 2012) που καταδεικνύει τη μεταξύ τους ακροδεξιά ταύτιση και συμπόρευση.

 Ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ απεύθυνε χαιρετισμό φέροντας τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής και τόνισε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο οργανώσεων, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη και εκφράζοντας συμπαράσταση προς τη δράση της Χρυσής Αυγής. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτισε ναζιστικά τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ζητωκραυγές και ανάλογους χαιρετισμούς. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του αναφωνώντας «ζήτω ο αρχηγός!», αναφερόμενος  στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.
[Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΜ].

Η αυτονόητη αδελφική σχέση μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων της Κύπρου και της Ελλάδας επιβεβαιώνεται εκ των πραγμάτων. Το ΕΛΑΜ θεωρεί ορθή και χρήσιμη τη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, την οποία αντιλαμβάνεται ως πρότυπο, αφού φιλοδοξεί να διαδραματίσει τον ίδιο ρόλο και να εφαρμόσει τις ίδιες πρακτικές στην Κύπρο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΛΑΜ, «το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή είναι μια στάση ζωής».

Οι παρούσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες παρέχουν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη και την ενίσχυση ακροδεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Ιστορικά, οι πολιτικοί πρόγονοι της ακροδεξιάς έχουν εκμεταλλευθεί ανάλογες περιόδους αστάθειας και έχουν βλάψει καίρια τον Ελληνισμό, οδηγώντας σε εθνικές τραγωδίες με πρόσφατο αποκορύφωμα το αιματοκύλισμα της Κύπρου το 1974.

Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει να λειτουργήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, περιθωριοποιώντας αυτού του είδους τα στοιχεία και προστατεύοντας τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου