31/10/12

ΟΧΙ στo ΔΙΧΑΣΜΟ του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Η διαδοχική έκδοση ανακοινώσεων από την "Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας", η οποία αποτελεί μέρος της προεκλογικής προσπάθειας του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, σχετικά με τις σχέσεις των θρησκευτικών μειονοτήτων με την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνοκυπριακή κοινότητα καταδεικνύει τις πραγματικές πολιτικές προσεγγίσεις και τις ενδόμυχες απόψεις που κυκλοφορούν σε ορισμένους κύκλους.

Ιδιαίτερα η τρίτη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα υποτιμά ακόμη περισσότερο τη νοημοσύνη των πολιτών και ιδιαίτερα των μελών των θρησκευτικών μειονοτήτων, αφού ενώ επισημαίνει ως "τυπογραφικό λάθος" (!) την περιγραφή τους από την "Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας" σαν "ξένων", επιμένει στη θέση για το ότι η υφιστάμενη μεταχείρισή τους  από την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί δυσμενή διάκριση για τους Ελληνοκύπριους, καλιεργώντας αυτόκλητα τη διχόνοια μεταξύ του λαού μας.

Οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.Ο κυπριακός λαός πρέπει να παραμείνει ενωμένος και δεν δικαιούται κανένας να σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ των Κυπρίων πολιτών. Ο νέου τύπου ελληνοκυπριακός ψευδοπατριωτισμός που προτάσσεται από την ομάδα νέων που υποστηρίζει το Γιώργο Λιλλήκα είναι επικίνδυνος για τη χώρα μας και ως εκ τούτου είναι καταδικαστέος. 

Ούτε η πατρίδα μας δεχόμαστε να μικρύνει, ούτε ο λαός μας δεχόμαστε να διασπαστεί και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Αναμένουμε ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα προβεί ο ίδιος στις απαραίτες διευκρινίσεις για το όλο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου