2/11/13

Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Η ΝΕΔΗΚ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση αγνώστων, που έλαβε χώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα, και οδήγησε στο θάνατο δύο ανθρώπους.

Οποιαδήποτε εξτρεμιστική ενέργεια, και ειδικότερα ότανκαταλήγει σε δολοφονική πράξη, είναι αυτονοήτως καταδικαστέα και δεν έχει τηνπαραμικρή σχέση με την πολιτική έκφραση και την πολιτική δράση, από όπου και ανπροέρχεται και όποια και αν είναι τα θύματα.

Δυστυχώς, η βίαιη αντιπαράθεση ακραίων στοιχείων οδηγεί στηνκαλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος πολιτικής και κοινωνικήςαποσταθεροποίησης, που πρέπει να αναχαιτιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, μέσααπό θεσμικές παρεμβάσεις της πολιτείας.

Οι αστυνομικές έρευνες πρέπει να οδηγήσουν στον εντοπισμότων δραστών, των ηθικών αυτουργών και των πραγματικών κινήτρων της δολοφονικήςεπίθεσης, ώστε να αποκαλυφθεί το υπόβαθρο αυτής της υπόθεσης και να αποτραπούνμελλοντικά ανάλογα φαινόμενα.

Δυστυχώς, η Ελλάδα άργησε πολύ στην αντιμετώπιση τουεξτρεμισμού και σήμερα θερίζει θύελλες. Η Κύπρος οφείλει να δράσει άμεσα ώστενα μην βρεθεί αντιμέτωπη με ανάλογες καταστάσεις που πλήττουν την πολιτικήσταθερότητα, την ασφάλεια και τη νομιμότητα για να μπορέσει να οδηγηθεί στηνοικονομική και κοινωνική ανάκαμψη που χρειάζεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου