31/10/13

Απαράδεκτες οι προτάσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ προς την Τρόικα για μείωση του κατώτατου μισθού

Η ΝΕΔΗΚ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με τις προτάσεις του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ προς την Τρόικα για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 20%. Η μείωση των μισθών των πιο χαμηλόμισθων Κύπριων εργαζομένων είναι ένα λανθασμένο μέτρο σκληρής λιτότητας που θα φέρει αποτελέσματα αντίθετα από τα αναμενόμενα, ενώ ταυτόχρονα είναι κοινωνικά άδικη αφού στοχεύει στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες και στους μη προνομιούχους αντί σε αυτούς που πραγματικά πρέπει να συνεισφέρουν για την αντιμετώπιση της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης.

Δυστυχώς, κάποιοι θέλουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους λίγο και να χρεώνουν του πελάτες τους πολύ, ενώ αποζητούν διαρκώς περισσότερη στήριξη από το κράτος και ευνοϊκότερες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα συμφέροντά τους. Αυτή η παρωχημένη νοοτροπία βλάπτει την κυπριακή επιχειρηματικότητα και επηρεάζει αρνητικά τις κυπριακές επιχειρήσεις, τόσο λόγω της ανατροφοδότησης της ύφεσης όσο και λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας σε σχέση με ξένες επιχειρήσεις.

Θεωρούμε ότι το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ δεν βοηθούν την κυπριακή οικονομία και την κυπριακή κοινωνία ζητώντας από την Τρόικα να μειώσει τον κατώτατο μισθό των Κύπριων εργαζομένων. Περισσότερο ωφέλιμο θα ήταν το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εάν αντιμετώπιζαν τις πραγματικές παθογένειες της επιχειρηματικής ολιγαρχίας και του επιχειρηματικού κατεστημένου που φρενάρουν την ανάπτυξη, εάν στήριζαν τις δημιουργικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζονται στην ποιότητα και στην καινοτομία και εάν αντιλαμβάνονταν ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο των κυπριακών επιχειρήσεων είναι το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Κύπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου