10/10/13

Πορεία υποστήριξης από το παράρτημα της Χρυσής Αυγής

Η διοργάνωση πορείας υποστήριξης από το ΕΛΑΜ (Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013) προς τα συλληφθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής, με σύνθημα «Λευτεριά στους Εθνικιστές», καταδεικνύει ξανά την ταύτιση των δύο ακραίων οργανώσεων, αφού το ΕΛΑΜ είναι το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν το νεοναζιστικό, εξτρεμιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ αντιλαμβάνεται την κατάσταση σαν «φαρσοκωμωδία» η οποία «δεν θα περάσει» και ζητά «όλοι μαζί να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση των ΑΔΙΚΩΣ προφυλακιστέων πολιτικών κρατουμένων της χούντας του μνημονίου». Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να υπενθυμιστεί ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ εκτόξευαν δημοσίως απειλές προς πάσα κατεύθυνση αναφέροντας ότι «όποιος παίζει με τη φωτιά θα καεί», θεωρώντας ότι έτσι μπορούν να ενσπείρουν το φόβο. Αλλά κάνουν λάθος επειδή η δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε τρομοκρατείται.

Καλούμε για ακόμα μία φορά την κυπριακή πολιτεία να διερευνήσει τις σχέσεις του ΕΛΑΜ με τη Χρυσή Αυγή, να ενεργοποιήσει τις πρόνοιες του Νόμου «Περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» και να τροποποιήσει κατάλληλα τον Ποινικό Κώδικα και ειδικότερα το Άρθρο 63 όπου ορίζονται οι οργανώσεις που χαρακτηρίζονται ως «παράνομοι σύνδεσμοι».

Η ανοχή απέναντι στο νεοφασισμό και στον εξτρεμισμό δοκιμάστηκε στην Ελλάδα και έχει δυστυχώς αποτύχει. Η Κύπρος πρέπει να ενεργήσει άμεσα, με θεσμική πυγμή και αποφασιστικότητα, ώστε να προλάβει την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των φαινομένων πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου