24/4/16

12 Χρόνια από το ιστορικό Δημοψήφισμα


Στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός, πήγε στην κάλπη, καλούμενος να εκφράσει τη δική του γνώμη, όσο αφορά ένα σχέδιο λύσης για το κυπριακό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο εδώ και 42 πλέον χρόνια ακόμη υφίσταται. Η μάζα του κυπριακού λαού, καλείτο τότε, είτε να εγκρίνει είτε να απορρίψει το σχέδιο Αναν. Επομένως χωρίς καμία αμφιβολία, το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, τόσο στη σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου όσο και στην πολυετή ιστορία του εθνικού μας προβλήματος.

Υπό την καθοδήγηση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κυπριακός ελληνισμός απέρριψε το Σχέδιο που υπεβλήθη από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με το συντριπτικό ποσοστό 76%. Εξέφρασε έτσι με σαφήνεια και αποφασιστικότητα τη βούλησή του να απορρίψει  ένα σχέδιο απαράδεχτο το οποίο διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία, και τη μετέτρεπε σε κοινότητα. Ο κυπριακός λαός δεν ενέδωσε στις εξωτερικές απειλές και με σθένος απέτρεψε τη δημιουργία ενός κράτους που του στερούσε σημαντικά πολιτικά δικαιώματα. Αντιστάθηκε και τα κατάφερε έναντι στην επιμονή των ξένων που ετσιθελικά προσπαθούσαν να επιβάλουν μια λύση άνιση άδικη αλλά και εξοντωτική που απειλούσε τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ με αφανισμό.

Στο Δημοψήφισμα του 2004 ο ελληνισμός της Κύπρου δεν απέρριψε τη λύση. Η λύση πάντα ήταν, είναι και θα είναι ένας διακαής πόθος του  Ελληνοκύπριου που ζει με την ελπίδα της επιστροφής. Απορρίπτοντας το συγκεκριμένο Σχέδιο, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για μια λύση που να αποκαθιστά την ενότητα και ακεραιότητα της πατρίδας και του λαού μας.

Γραφείο Τύπου και Διαφώτισης ΝΕΔΗΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου