8/4/16

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Πριν από δώδεκα χρόνια, ο αείμνηστος πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού.

Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου της 7ης Απριλίου 2004, με το οποίο απέρριπτε το σχέδιο Ανάν και καλούσε το λαό να πράξει το ίδιο, ήταν μία από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης κατά της μεθοδευμένης προσπάθειας για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συρρίκνωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», ανέφερε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος στο διάγγελμα του, καθιστώντας το σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
«Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.
Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.
Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.
Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.
Καλή Ανάσταση σε όλους!»
κατέληγε το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η στάση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος έναντι των όποιων μεθοδεύσεων για μια κακή λύση.
Ο Ελληνισμός στην Κύπρο θα επιβιώση είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.



Γραφείο Τύπου & Διαφώτισης ΝΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου