1/4/16

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η Νεολαία Δημοκρατικού κόμματος τιμά την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και τη μνήμη αυτών που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορέσει ο Κυπριακός Ελληνισμός να αποτινάξει το βρετανικό, αποικιοκρατικό ζυγό και να πορευθεί ελεύθερος.

Χρυσή σελίδα της ιστορίας του Ελληνισμού, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας αποτελεί ο απελευθερωτικός αγώνας των κυπρίων.
Ένας λαός με βασικά όπλα του τη δύναμη της θέλησης, την επιμονή, τη βαριά ευθύνη της μεγάλης ιστορικής εθνικής παράδοσης και κληρονομιάς, αλλά, πάνω απ’ όλα, τη ψυχή του, δεν δίστασε να τα βάλει με την πανίσχυρη πολεμική μηχανή των αποικιοκρατών, για να αποκτήσει την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.

 Όμως, το κατόρθωμα δεν ήταν μικρό.
Δεν είναι τυχαίο, που αυτό το κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία, επιβουλεύτηκαν από την πρώτη στιγμή εχθροί και άσπονδοι φίλοι του Κυπριακού Ελληνισμού και συνεχίζουν να επιβουλεύονται, μέσω απαράδεκτων  προτάσεων λύσης του κυπριακού, που προνοούν κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εμείς σαν νέοι πιστεύουμε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού και η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ο κύριος στόχος του αγώνα μας.



Το χρωστούμε στους νεκρούς ήρωες της ΕΟΚΑ στους νεκρούς της εισβολής  και στους μάρτυρες του απελευθερωτικού μας αγώνα.


Γραφείο Τύπου & Διαφώτισης ΝΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου