18/1/09

Επεισόδια μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας - ΑΠΟΕΛ

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος καταδικάζει τα επεισόδια βίας που εκτυλίχθηκαν μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ στις 17 Ιανουαρίου 2009. Τα φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται αποδεκτό ως ανεκτή έκφραση συμπεριφοράς.

Η Αστυνομία έχει την ευθύνη της διαφύλαξης της τάξης και της ασφάλειας των φιλάθλων και πρέπει να λειτουργεί με σύνεση και προσοχή στα πλαίσια του ρόλου της, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες.

Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τα επεισόδια σε βάρος Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας, τα οποία στέλνουν λανθασμένα μηνύματα για την προοπτική της συμβίωσης των δύο κοινοτήτων. Οι υπεύθυνοι των επιθέσεων σε βάρος Τουρκοκυπρίων δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την ελληνοκυπριακή κοινότητα αλλά αποτελούν περιθωριακές μονάδες που λειτουργούν απερίσκεπτα και επικίνδυνα για την υπόθεση της επανένωσης της Κύπρου.

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι δεν θεωρούμε ότι οι συγκεκριμένες περιθωριακές μονάδες τελούν υπό την καθοδήγηση ή βρίσκονται σε συνεννόηση με αθλητικά σωματεία ή με οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων. Οποιαδήποτε τέτοια σύνδεση αναβαθμίζει την έκταση του ρόλου αυτών των περιστατικών και τους δίνει προεκτάσεις που δεν εξυπηρετούν την καθολική προσπάθεια για μελλοντική αποφυγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου