13/5/09

H ΝΕΔΗΚ χαιρετίζει την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ για το θέμα των GCE

Η ΝΕΔΗΚ χαιρετίζει την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, η οποία απορρίπτει τη θεσμοθέτηση των εξετάσεων GCE ως κριτηρίου για την εισαγωγή Κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ καταδεικνύει τη συνέπεια του Δημοκρατικού Κόμματος σε θέσεις αρχών, που καθοδηγούν τις επιλογές του και κατευθύνουν την πορεία του.

Το ΔΗΚΟ ως κεντρώο Κόμμα με αυξημένες κοινωνικές ευαισθησίες, θέτει την υποστήριξη και την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης ως προτεραιότητα, αφού αυτή είναι η οδός που διασφαλίζει την ισότητα ευκαιριών μορφωτικής και κοινωνικής ανέλιξης για όλους τους πολίτες. Επίσης, το ΔΗΚΟ αντιλαμβάνεται την κρατική κυριαρχία σε θέματα εκπαίδευσης ως δεδομένο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να απεμπολείται.

Αναμένουμε ότι η πολιτική και εθνική υπευθυνότητα που επιδεικνύει το Δημοκρατικό Κόμμα, θα χαρακτηρίσουν και τις τοποθετήσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με τρόπο που να μην θυματοποιεί τη δημόσια εκπαίδευση και να μην αυτοπεριορίζει την κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου