11/7/12

Ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μαρί


Ένα χρόνο μετά από την ανείπωτη τραγωδία της 11ης Ιουλιου στο Μαρί, η ΝΕΔΗΚ τιμά στους πεσόντες που επέδειξαν απαράμιλλο θάρρος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι οποίοι πράττοντας το καθήκον τους οδηγήθηκαν στην αυτοθυσία.
Η φονική έκρηξη,  κατέδειξε τις αδυναμίες του κυβερνητικού συντονισμού και τις ανεπάρκειες της  εκτελεστικής εξουσίας, τραυματίζοντας την οικονομία μας και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η Κυβέρνηση Χριστόφια δεν δαχειρίστηκε σωστά το θέμα, φέροντας μεγάλες ευθύνες οι οποίες καταδεικνύονται από το πόρισμα Πολυβίου και δυστυχώς δεν έχουν αναληφθεί.
Η τραγωδία της 11ης Ιουλίου θα έπρεπε να σηματοδωτήσει μια αλλαγή πορείας. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά την τραγωδία, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, αφού καμμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Ένα χρόνο μετά, ο Κυπριακός λαός εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την ανθρώπινη, οικονομική και ενεργειακή τραγωδία. Η πολιτεία έχει αποτύχει να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα του Κυπριακού λαού, ενώ παράλληλα η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και τις συντεταγμένες εξουσίες της πολιτείας δείχνει να έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα.
Αναμένουμε ότι η πολιτική ηγεσία θα λάβει τα μηνύματα και θα προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες ενέργειες για την αποφυγή επανάληψης ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου