16/4/13

Απαραίτητος ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για ουσιαστική αναπτυξιακή χρηματοδότηση

Στην απαντητική επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος ζήτησε αύξηση της αναπτυξιακής χρηματοδότησης της Κύπρου από την ΕΕ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τοποθετεί την αναπτυξιακή χρηματοδότηση της Κύπρου στα 945 εκ. ευρώ για την επόμενη περίοδο. Αυτό το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις ανάγκες της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της Κύπρου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά  την επιβληθείσα από την ΕΕ απομείωση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή χρηματοδότηση, ώστε να καταφέρει να οδηγήσει την κυπριακή οικονομία στην ανάκαμψη. Για να επιτευχθεί αυτό είναι η απαραίτητη η διαμόρφωση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού ο οποίος σήμερα δεν υπάρχει, όπως εξάλλου επισημαίνει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διαμόρφωση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού είναι απαραίτητο στοιχείο για την άντληση της αναγκαίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης και η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου